Aşırı sağcı olarak bilinen ve Temsilciler Meclisi üyelerinin Kongre Binası'nda bulunduğu sırada baskın yapan kişilerden biri olan ''Jake Angeli'' lakaplı Jacob Anthony Chansley, dün gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Jake Angeli

TÜM DÜNYANIN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Washington'daki Kongre Binası'na yapılan saldırıda tüylü, boynuzlu şapkası ve mızrağıyla tüm dünyanın ilgisini çeken aşırı sağcı Chansley tüm ülke genelinde aranıyordu.

TRUMP YANLISI VE COVID-19 KARŞITI

Daha önce Trump mitinglerinde ve Covid-19 karşıtı gösterilerde başı çeken Chansley, ABD Senatosu'nda kürsüde ve bir polisle karşı karşıya geldiği fotoğraflarıyla ünlü oldu.

DÜN GÖZALTINA ALINDI

Arizona doğumlu olan ve aşırı sağcı komplo teorisi grubu QAnon'a ithafen "Qanon Şamanı" olarak da anılan Chansley, cumartesi günü gözaltına alındı.

VENEZUELA'YA SESLENMİŞTİ

Saldırıya karıştığı gerekçesiyle çok sayıda protestocuyla birlikte tutuklanan Chansley, Kongre Binası'nın çıkışında Venezuela halkına da seslenmişti.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin seçilmiş başkanı Joe Biden'ın başkanlığının tescili için toplanan Temsilciler Meclisi'nin bulunduğu Kongre Binası yakınlarında miting yapan Trump'ın yanlıları Washington DC'deki binaya yürümüş ve baskın yapmışlardı.

Baskın sırasında binada bulunan meclis üyeleri dışarı çıkarılmış ve polisle protestocular arasında çatışmalar yaşanmıştı.

4 kişinin öldüğü çatışmalarda 100'lerce kişi gözaltına alındı.

Olayların ardından bir daha toplanan meclis, Biden'ın başkanlığını tescil etti. Böylece 20 Ocak'taki devir teslim öncesi başkanlığı tescil edilen Joe Biden, resmen ABD'nin 46. Başkanı oldu.