Lex Fridman Podcast'inde Tesla'nın robotlarının bir "arkadaş veya asistan" olarak hizmet edip edemeyeceği ve yalnızlıkla mücadeleye yardımcı olup olmayacağı sorulduktan sonra Musk, "Evet, olasılıkların sonsuz olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

‘ÇALIŞMAK İSTEĞE BAĞLI HALE GELECEK’

Musk, “Bu, Tesla'nın sürdürülebilir enerjiyi hızlandırma konusundaki birincil misyonu doğrultusunda değil, ancak dünya için yapabileceğimiz son derece yararlı bir şey” diye devam etti, ancak öncelikle robotların insanlar için çok tehlikeli veya sıkıcı işler yaptığını gördüğünü iddia ederek, “Bence çalışmak isteğe bağlı hale gelecek. İnsanlara bunu yapmaları için para verilmeseydi, yapmayacakları pek çok iş var" dedi.

Robot dostluğu konusuna dönersek Musk, Tesla'nın robotlarının potansiyel olarak "çok iyi bir arkadaş" olabileceğini ve "zaman içinde benzersiz bir kişilik geliştirebileceğini" iddia etti. Musk ayrıca, robotların öğrendikleri ve geliştikçe kusurlarının, 'Yıldız Savaşları'ndaki robot yoldaşları R2-D2 ve C-3PO gibi, çekiciliklerine katkıda bulunabileceğini öne sürdü.