Meksika’nın Chiapas eyaletinde gerçekleşen kazada, bölge yetkilisi Luis Manuel Garcia, kamyonun Tuxtla Gutierrez şehri dışında keskin bir viraja çarpması sonucu kazanın meydana geldiğini söyledi. Meksika Başsavcılığı ölü sayısını 53 olarak açıkladı.

Ülke lideri Andres Manuel Lopez Obrador, Twitter'da "çok acı verici" olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yetkililer, kazada birkaç düzine kişinin de yaralandığını ve bölgedeki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Orta Amerika'da yoksulluk ve şiddetten kaçan göçmenler, ABD sınırına ulaşmak için tipik olarak Meksika'dan geçerler ve bazen son derece tehlikeli koşullarda kaçakçılar tarafından organize edilen büyük kamyonlarda yolculuk ederler. Guatemala Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kevin Lopez Milenio televizyonuna verdiği demeçte, "Bu bize düzensiz göçün en iyi yol olmadığını gösteriyor" dedi.

Meksika'da göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 53 kişi öldü, 54 kişi  yaralandı - Son Dakika Dünya

© Twitter

MAĞDURLARA VİZE VERİLECEK

Meksika'nın ulusal göç enstitüsü, hayatta kalanlara konaklama ve insani vize sunacağını söyledi ve Chiapas Valisi Rutilio Escandon, kazadan sorumlu olanlardan hesap sorulacağını söyledi.

Meksika'daki yetkililer, geçen ay Meksika'nın doğusunda iki kamyonun arkasına gizlenmiş 600 kişi de dahil olmak üzere, römorklarda kaçak bir şekilde yolculuk eden göçmenlerle rutin olarak karşılaşıyor.

‘MİLYARLARCA DOLARLIK SEKTÖR’

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi de göçmenleri ABD'ye gitmek için anavatanlarını terk etmemeye çağırdı. Eleştirmenler, daha sert politikaların göçmenleri insan kaçakçılarını aramaya ve hayatlarını riske atmaya yönlendirdiğini söyledi. Göçmen aktivist Ruben Figueroa, "Yetkililer, milyarlarca dolar kar getiren kaçak göç üretiyor" dedi. (Reuters)