Kraliçe Margrethe'nin küçük oğlu Prens Joachim, değişiklikten dolayı üzgün olduğunu söyledi. Ekstra Bladet'e “Çocuklarınızın böyle kötü muamele gördüğünü görmek hiç eğlenceli değil. Kendilerini anlamadıkları bir durumda buluyorlar."

Karısı Prenses Marie, en küçük çocuğunun "kısa süreli" duyuru dediği şeyin ardından okulda zorbalığa uğradığını söyledi. Bir röportajda çift, Margrethe'nin değişiklikler açıklandığından beri kendileriyle konuşmadığını da söyledi. Torunlarından Prens Nikolai, ailesinin karardan dolayı "şok" olduğunu söyledi.

TEPKİLERE KARŞILIK VERDİ

Saray, gelecek yıl hayata geçecek olan kararın Danimarka hükümdarının monarşiyi zayıflatma arzusunun "doğal bir uzantısı" olduğunu söyledi. Geçen haftaki açıklamada, "Kraliçe Majesteleri, dört torunun kendi hayatlarını çok daha fazla şekillendirebilmeleri için bir çerçeve oluşturmak istiyor" dedi.

Ancak Margrethe'nin kararına "güçlü tepkiler" olarak nitelendirdiği açıklamanın ardından, tepkiyi hafife aldığı için yeni bir açıklamada özür dileyerek “Çocuklarım, gelinlerim ve torunlarım benim en büyük sevincim ve gururum olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Umarım artık bir aile olarak bu durumu aşarak yolumuzu bulma huzurunu bulabiliriz" dedi. (BBC)