Abbas'ın Ağustos ayında işgal altındaki Batı Şeria kenti Ramallah'taGantz'ı ağırlamasından bu yana ikinci olan toplantı, Gantz'ın İsrail'deki evinde yapıldı.

2014’TE ÇÖKMÜŞTÜ

Filistinli yetkili Hüseyin el-Şeyh, ikilinin onlarca yıldır devam eden İsrail-Filistin sorununun çözümü için "siyasi bir ufuk yaratmanın önemini" tartıştığını söyledi. Barış görüşmelerinin son turu 2014'te çökmüştü. 

Gantz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ekonomik ve sivil önlemlerin uygulanmasını görüştük ve güvenlik koordinasyonunu derinleştirmenin, terör ve şiddeti önlemenin hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin iyiliği için önemini vurguladık" dedi.

‘EN ÜST DÜZEY TOPLANTI’

Görüşmeleri, İsrail'in yeni hükümetinin Haziran'da kurulmasından bu yana Abbas ile İsrailli bir bakan arasında en üst düzey halka açık toplantılara işaret ediyor.Ancak çok az kişi, Filistin devletine karşı çıkan Başbakan Naftali Bennett liderliğindeki İsrail koalisyon hükümetiyle barış görüşmelerinin yeniden başlaması için umut görüyor.İsrail ile birçok savaşa giren Hamas, Abbas-Gantz görüşmelerini kınadı. (Reuters)