Kuzey Kore, virüs vakası olmadığını iddia etmesine rağmen geçtiğimiz Ocak ayında corona virüsün yayılmasını önlemek için sınırlarını kapatmıştı. Bu, Kuzey Kore’yi komşusu ve müttefiki Çin'den kopuk bıraktı. 

İki ülke arasındaki ticaret yaklaşık yüzde 80 oranında düştü. Doğal afetler ve nükleer programı sebebiyle uygulanan uluslararası yaptırımlar Kuzey Kore'de evleri, mahsulleri ve ülke ekonomisini harap etti.

"HATALARIMIZI CESURCA KABUL ETMELİYİZ"

BBC’den Laura Bicker tarafından ele alınan bir makaleye göre, Kim’in hatalarını kabul etmesi alışılmadık bir şey değil. Kim konuşmasında 2016 yılında ilan ettiği beş yıllık stratejinin "neredeyse tüm sektörlerde son derece başarısız olduğunu" ve hataların "cesurca kabul
edilmesi" gerektiğini söyledi.

ÜLKE ÇOK ZOR DURUMDA

Daha fazla kendine güven çağrısında bulundu ve parti çalışanlarını koronavirüs tehdidiyle mücadele ettikleri için övdü. Kuzey Kore, doğrulanmış herhangi bir vaka olduğunu kabul etmemiş olmasına rağmen, Dünya Sağlık Örgütü'ne binlerce şüpheli vaka bildirdi.

Muhabirimiz, ülkesinin en kasvetli yıllarından birini on yıllardır nasıl atlatacağının belirsiz olduğunu söylüyor. Kim Jong-un’un, yeni bir beş yıllık ekonomik planı duyurması bekleniyor.