ABD'li yetkililer daha önce Rusya'nın Kuzey Kore'den roket ve top mermisi satın alabileceğini söylemişti.İran silahlarının satın alındığı iddiasıyla birlikte bu tür hareketlerin, Batı yaptırımlarının Rusya'nın Ukrayna savaşındaki çabalarını engellediğini gösterdiğini söylediler.

‘DÜŞMAN GÜÇLERİ’ SUÇLUYOR

Kuzey Kore devlet medyası KCNA tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore Savunma Bakanlığı’ndan ismi açıklanmayan bir yetkili, "Daha önce Rusya'ya hiç silah veya mühimmat ihraç etmedik ve bunları ihraç etmeyi planlamayacağız" dedi. Ayrıca, ABD'yi ve diğer "düşman güçleri" "temel siyasi ve askeri amaçlarını sürdürmek" için söylentiler yaymakla suçladı.

Eylül ayı başlarında ABD’nin Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Rusya'nın Kuzey Kore alımlarının "gerçekten milyonlarca mermi, roket ve top mermisi içerebileceğini" söyledi.Ancak Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby daha sonra, satın almaların henüz tamamlanmadığını ve silahların Ukrayna savaşında kullanılacağına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyleyerek bu açıklamayı reddetti. (BBC)