Kim'in sağlığıyla ilgili kamuoyunda yapılan ender yorum, yabancı analistlerin Haziran ayı başlarında 37 yaşında olduğu düşünülen otokratik liderin gözle görülür miktarda kilo kaybettiğini belirtmesinin ardından geldi.

‘’İNSANLARIN KALBİNİ KIRIYOR’’

Devlet televizyonu KRT tarafından Cuma günü yayınlanan bir röportajda adam, "Saygın genel sekreteri (Kim Jong Un) bir deri bir kemik gibi görmek insanlarımızın kalbini çok kırıyor" dedi.

Reuters'in bağımsız olarak doğrulayamadığı klipte, Pyongyang sakinlerinin, Kore İşçi Partisi'nin (WPK) genel toplantısının ardından Kim ve parti yetkililerinin katıldığı bir konseri gösteren sokakta büyük bir ekran izlediği görüldü.Yayın, kilo kaybına neyin yol açtığına dair herhangi bir ayrıntı vermedi.

KimJong Un, neredeyse bir aydır kamuoyunda görünmedikten sonra Haziran ayında devlet medyasında ortaya çıktığında, Kuzey Kore'yi izleyen Seul merkezli bir web sitesi olan NK News'in analistleri, kol saatinin eskisinden daha sıkı bağlanmış gibi göründüğünü belirtti.

YIL DÖNÜMÜNE KATILMADI

Kim'in Kuzey Kore'deki iktidar üzerindeki sıkı kontrolü ve halefi için herhangi bir planın belirsizliği göz önüne alındığında, uluslararası medya, casus ajanslar ve uzmanlar sağlığını yakından izliyor.

Geçen yılın başlarında Kim'in sağlığıyla ilgili spekülasyonlar, devlet kurucusu Kim IlSung'un 15 Nisan'daki doğum yıldönümü kutlamalarını kaçırdıktan sonra patladı, ancak Mayıs ayı başlarında yeniden ortaya çıktı. (Reuters)