Seçimlerin aslında geçen Cuma günü yapılması planlanmıştı, ancak sadece iki gün önce meclis komitesi oylamayı zamanında yapmanın imkansız olacağını duyurdu.

Komisyon başkanı geçen hafta meclis başkanına yazdığı mektupta, "Teknik, adli ve güvenlik raporlarını inceledikten sonra, seçim yasasının öngördüğü 24 Aralık 2021 tarihinde seçim yapmanın imkansız olduğunu size bildiririz" şeklinde kaydetti. 

AKIBETİ BİLİNMİYOR

Daha önce planlanan seçim, Libya'nın bağımsızlık günü olan 24 Aralık'ta eş zamanlı parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini öngören BM destekli bir yol haritası aracılığıyla yapıldı.

Herhangi bir oylamayı yönetmekle görevli ülkenin Yüksek Ulusal Seçim Komisyonu (HNEC), seçimlerin 24 Ocak'a ertelenmesini önerdi. Ancak Pazartesi günü komite, bu aşamada yeni bir tarih belirlemenin riskli olacağını açıklayarak seçimlerin akıbetini belirsiz bıraktı.

AFP'nin bildirdiğine göre, meclis komisyonu "yeni bir tarih belirlemek ve aynı hataları tekrarlamak yerine, yeni, gerçekçi ve belirli aşamaları olan uygulanabilir bir yol haritası" ortaya koymayı önerdi. (Middle East Eye)