Lübnan Kızıl Haçı’nın Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz Akkar'daki akaryakıt tankerindeki patlamadan bölgedeki hastanelere 20 ceset nakletti" denildi.

Reuters'in bildirdiğine göre, askeri ve güvenlik kaynakları, Lübnan ordusunun Tleil kasabasında gizli bir yakıt depolama tankına el koyduğunu ve patlamanın gerçekleştiği sırada bölge sakinlerine benzin dağıtmak üzere olduğunu söyledi. Görgü tanıkları, patlama sırasında yaklaşık 200 kişinin yakınlarda olduğunu söyledi. Patlamanın nedeni konusunda farklı açıklamalar yapıldı.

‘’ALLAH BİLİR’’

Bir güvenlik kaynağı, yaralılar arasında ordu mensupları ve güvenlik güçlerinin bulunduğunu kaydeden bir güvenlik kaynağı, "İnsanların akın ettiğini ve aralarında çıkan tartışmaların benzin deposuna isabet eden silahla patlamaya yol açtığını" söyledi. Trablus'taki al-Salam hastanesinde yatarken yüzü ve vücudu gazlı bezle kapatılan Abdelrahman, benzin almak için sırada bekleyenlerden biriydi. Abdelrahman, "Orada, tankın hemen yanında toplanan yüzlerce kişi vardı ve onlara ne olduğunu yalnızca Tanrı bilir" dedi.

‘’YARALILARA BAKAMIYORUZ’’

Bir Reuters tanığına göre, Lübnan'ın en fakir bölgelerinden biri olan Akkar'da öfkeli sakinler olay yerinde toplandı ve iki damperli kamyonu ateşe verdi. İslam Tabipleri Birliği yetkilisi Rashid Maqsood, yaralıların bir kısmının Trablus yakınlarındaki hastanelere, diğerlerinin ise Beyrut'a gönderildiğini söyledi. El Salam Hastanesi'nden Dr. Salah Ishaq, yaralıların çoğunun durumunun ciddi olduğunu söyledi. Ishaq, “Onlara bakamayız, kapasitemiz yok. Çok kötü bir durum" dedi. 

(Guardian)