Hariri, Aoun ile sadece 20 dakika süren görüşmesinin ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Ekselansları cumhurbaşkanı ile anlaşamayacağımız açık. Bu yüzden kendimi hükümet oluşumundan muaf tutuyorum" dedi. 

SİYASİ ÇEKİŞMELER TOPARLANMAYA ENGEL OLUYOR

Gelecek Hareketi lideri Ekim ayında başbakan adayı oldu. Ancak hangi siyasi partilerin hangi bakanlıkları alacağı konusunda anlaşmaya varılması sorun haline geldi. Bu arada, Lübnan'daki ekonomik kriz hızla devam etti. Dünya Bankası, Lübnan’ın içinde bulunduğu durumu, 2019'dan bu yana değerinin yüzde 90'ını kaybeden para birimi ile son 150 yılın en kötü ekonomik krizlerinden biri nitelendirdi.

Fransa liderliğindeki uluslararası bağışçılar ve IMF, yardımın yalnızca bir hükümetin kurulmasını takip edeceği konusunda ısrar ediyor, ancak Lübnan liderlerinin geleneksel siyasi çekişmeleri, herhangi bir kredi hattının açılmasını engelledi. 

‘’TANRI ÜLKEYE YARDIM ETSİN’’

Hariri gazetecilere verdiği demeçte, "Cumhurbaşkanı tarafından talep edilen ve kadroda önemli olduğunu düşündüğüm değişiklikler vardı" diyerek, bir çözüm bulmak için daha fazla zaman ayırmayı teklif ettiğini ancak Aoun'un kendisine "anlaşamayacağımızı" söylediğini de sözlerine ekledi. Hariri, "Bu yüzden hükümeti kurmadığım için özür diledim ve Tanrı ülkeye yardım etsin" dedi.

(Middle East Eye)