Siyasi dergi Le Canard enchaîné, Macron'un İngiltere başbakanına kızgın olduğunu ve “palyaço” dediğini yazdı. 

‘PAYLAŞIMLARLA İLETİŞİM KURMUYORUZ’

Haberler, geçtiğimiz Çarşamba günü İngiliz Kanalı'nda bir mülteci teknesinin batmasıyla ilgili liderler telefonda konuştuktan sonra Macron, Johnson'ın davranışlarından şikayet ettiğinde geldi.

Fransız lider, Johnson'ın Kanal geçişleri sorununu çözmek için beş maddelik bir planın ana hatlarını çizen bir mektubu paylaşmasından sonra kızdı. 

Macron, tweet'in ardından düzenlediği basın toplantısında, "İki gün önce Başbakan Johnson ile ciddi bir şekilde konuştum. Bütün ülkeler ve tüm liderlerle yaptığım gibi, ben de bunu yapmaya devam ediyorum. Ciddi olmadıklarında yöntemler beni şaşırtıyor. Bu konularda bir liderden diğerine attığımız tweet ve mektuplarla iletişim kurmuyoruz” dedi.

‘HEP AYNI SİRK’

Ancak derginin haberine göre, Fransız cumhurbaşkanı, "Boris Johnson benimle son sürat konuşuyor, her şey yolunda gidiyor, büyük insanlar gibi tartışıyoruz ve sonra bize kaba bir şekilde önce veya sonra zor anlar yaşatıyor. Hep aynı sirk" dedi. 

Macron'un danışmanlarına, Johnson'ın Fransa'yı Kanal geçişleri gibi konularda alenen günah keçisi yaptığı için özel olarak özür dilediğini de sözlerine ekledi. Macron'un, "Bir palyaço tarafından yönetilen çok sayıda şey yapabileceğimiz büyük bir ülke görmek üzücü" dediği bildirildi. 

Guardian