Davaya bakan yargıç, öksüren kadın Debra Hunter'a 1 ay hapsin yanı sıra, 500 dolar para cezası ödemesi, altı ay gözetim altında tutulması ve öfke yönetimi ile birlikte bir akıl sağlığı
değerlendirmesine katılmasına hükmetti.

Ayrıca kurbanın Covid-19 testinin masraflarını karşılaması emredildi.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Hunter, bir mağazada çalışanlarla bir tartışma sırasında diğer müşteriye kasıtlı olarak öksürdüğü kaydedildikten sonra geçen Haziran ayında tutuklanmıştı.

Araştırmacılara göre, kurban Heather Sprague, Hunter'ın çalışanlarla hararetli karşılaşmasını kaydetmeye başlamıştı. Hunter onu gördü ve yukarı çıkıp ona doğru öksürdü. 

Beyin tümörü tedavisi gören Sprague, yargıca günlerce endişeyle kendisinin ve ailesinin corona virüs testi yaptırabileceği bir yer bulmaya çalıştığını söyleyerek, sonuçların negatif çıktığını söyledi.

ŞOK İFADE

Hunter ise hakime, ailesinin yaptığı hataların bedelini ödediğini söyleyerek, çocuklarının arkadaşlarını kaybetmeye devam ettiğini ve artık tanıdıklarıyla dışarı çıkmadıklarını da sözlerine ekledi.

Yargıca, "Çocuklarımın başlarını indirip ters yöne dönmesini izliyorum, böylece tanınmayacaklar veya yaklaşılmayacaklar ve onların tam olarak ne hissettiklerini biliyorum çünkü ben de aynı şeyi yapıyorum" dedi.

YARGIÇ: BENCİLCE KONUŞTU

Hapis cezası kararını vermeden önce, Duval ilçe mahkemesi yargıcı James Ruth, Hunter'ın ifadesinin kurbana nasıl zarar vermiş olabileceğine daha az ve eylemlerinin kendi ailesini nasıl
etkilediğine daha çok odaklandığı gerçeğinden dolayı şaşkına döndüğünü söyledi. Ruth, "Bu sorunu çocukları veya kocası yaratmadı. Ancak, bu davada mağdur üzerindeki etkisine ilişkin pişmanlığına ilişkin herhangi bir ifade veya önemli bir ifade görmedim" dedi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)