Burger zinciri ayrıca, mevcut iklim değişikliği hedeflerini yenilemek için kar amacı gütmeyen Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile birlikte çalıştığını söyledi. 2030 yılına kadar hem tedarikçileri hem de dünya çapında yaklaşık 40 bin şirket tarafından işletilen franchise restoranları için mutlak emisyonları yaklaşık üçte bir oranında düşürmeyi hedefliyor.

'EMİSYONLARIN DÜŞMESİ GEREKİYOR'

McDonald's Sürdürülebilirlik Baş Sorumlusu Jenny McColloch, Reuters'e verdiği demeçte, "Ortaklarımıza, yatırımcılarımıza, tedarikçilerimize, küresel topluluktaki diğer markalara ve politika yapıcılara 2050 vizyonunu paylaştığımıza dair bir sinyal vermeye çalışıyoruz" dedi. 

Birleşmiş Milletler’den bilim insanları, küresel sıcaklıklardaki artışı sanayi öncesi seviyelere kıyasla 1,5 santigrat dereceden fazla olmayacak şekilde sınırlamak için dünyanın net emisyonlarının 2050 yılına kadar sıfıra düşmesi gerektiğini söylüyor.

McDonald's, dünyanın en büyük sığır eti alıcılarından biridir. Toplam emisyonlarının yaklaşık yüzde 80'i tedarik zincirinden, özellikle de sığır eti, tavuk, süt ürünleri ve diğer proteinlerin kullanımından kaynaklanmaktadır. Tarım, arazi kullanımı ve ormancılıkta emisyonların azaltılmasına odaklanmak için halihazırda çalıştığı SBTi'nin yeni yönergelerini kullanacak.

© Pexels / McDonalds 

McColloch, "Sığır eti, çiftçilerimiz ve çiftlik sahibi ortaklarımızla dünyada etki yaratmaya yardımcı olmak için büyük bir fırsattır" dedi. McDonald's 2050 net sıfır hedefi, şirket ofisleri ve restoranlar gibi doğrudan kaynaklardan ve özellikle franchise restoranları ve tedarikçilerin mal ve hizmetleri gibi dolaylı kaynaklardan gelen emisyonları içeriyor. 

YÜZLERCE ŞİRKETTEN BENZER TAAHHÜTLER

1000'den fazla şirket, BM veya SBTi aracılığıyla benzer taahhütler imzaladı. Çarşamba günü, yaklaşık 30 trilyon dolarlık varlıkları yöneten fonlar, orman yangınları, kuraklıklar ve sellerin iklim değişikliğini yavaşlatmayı daha acil hale getirmesi nedeniyle, dünyanın en kirletici bin 600 şirketinden bilime dayalı emisyon hedefleri belirlemesi çağrısında bulundu. 

Reuters