Trump, CNN'nin önde gelen bir haber kuruluşu olarak hatırı sayılır nüfuzunu kendisine siyasi olarak zarar vermek için kullandığını iddia ediyor.

‘HİTLER’ BENZETMESİ RAHATSIZ ETTİ

Cumhuriyetçi olan Trump, 29 sayfalık dava dosyasında CNN'in kendisini eleştirme konusunda uzun bir geçmişe sahip olduğunu, ancak ağın, 2024'te yeniden cumhurbaşkanlığına aday olacağından korktuğu için son aylarda saldırılarını artırdığını iddia ediyor.

Dava dosyasında, "Siyasi dengeyi sola kaydırmak için gösterdiği ortak çabanın bir parçası olarak CNN, Donald Trump’a bir dizi daha skandal, yanlış ve karalayıcı 'ırkçı', 'Rus uşağı', 'isyancı' ve 'Hitler' gibi etiketlerle lekelemeye çalıştı” denildi. 

YALNIZCA CNN’LE KALMAYACAK

2020'de Demokrat Joe Biden'a karşı seçimi kaybeden Trump, yeniden aday olup olmayacağını söylemedi. Eski lider yaptığı açıklamada, "önümüzdeki haftalarda ve aylarda" diğer büyük medya şirketlerine dava açacağını ve 6 Ocak 2021'de ABD'ye yönelik saldırıyı araştıran kongre komitesine karşı bile harekete geçebileceğini söyledi. 

KRİZ ÜZERİNE KRİZ

Dava, 76 yaşındaki eski cumhurbaşkanının, 2021 yılının başında görevinden ayrıldıktan sonra mülkünde hükümet kayıtlarını tuttuğu için ABD Adalet Bakanlığı tarafından bir ceza soruşturması da dahil olmak üzere önemli yasal sıkıntılarla karşı karşıya kalmasıyla geldi. Geçen ay New York Eyaleti Başsavcısı Leticia James, Trump'ı varlıklarının değeri konusunda bankalara ve sigortacılara yalan söylemekle suçladı. (Reuters)