Olay, gece saatlerinde New Jersey Polis Memuru Jeffrey Croissant'ın 60 yaşındaki adamın bagaj alım alanının yakınında yere düştüğünü gördüğü anda meydana geldi.

ANINDA KALP MASAJI

Liman İdaresine göre Polis Croissant destek istedi ve nefes almayan kimliği belirsiz adama derhal kalp masajı yapmaya başladı. Bu sırada polisin yanına giden Mehmet Öz, yerde yatan adama yardım etti. 

Polis ise ilk anda bu kişinin ünlü TV doktoru Öz olduğunu anlamadı.

ACİL DURUM EKİPMANINA SARILDI

Polis, adama kalp masajı uygularken, Doktor Öz, dili bastıran bir oral hava yolu cihazı ile hava yolunu temizlemeye çalıştı. Diğer üç memur, sonunda nabzını geri kazanan ve değerlendirme için hastaneye götürülen adam için oksijen ve defibrilatör getirdi. Öz, adamın bagaj bandında bagaj beklerken yaşadığı sıkıntıdan haberdar olduğunu ve kızının "Baba, baba, baba!" diye
bağırmaya başladığını söyledi. Öz, kızın babasının başının dertte olduğunu düşünüp, adamı görünce acil durum ekipmanına sarıldığını söyledi.

YARDIMSEVER ÖZ

Bu, Mehmet Öz’ün ilk yardımı değildi. 2015 yılında, New Jersey’de bir kaza mahalline gelen acil müdahale ekipleri, Öz'ü halihazırda iki yaralıyı tedavi ederken buldu. Ve iki yıl önce, Manhattan'ın ortasındaki Rockefeller Center'da ayağı kopan İngiliz bir turiste yardım etti.