ABD Jeolojik Araştırması (USGS), 7.0 büyüklüğündeki depremin, Çarşamba günü erken saatlerde Acapulco tatil beldesi Guerrero'nun 18 kilometre kuzey doğusunda meydana geldiğini ve insanların güvenlik için sokaklara koştuğunu belirtti.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Acapulco sakini Sergio Flores, Associated Press'e telefonla verdiği demeçte, "Binadan yüksek ses, pencerelerden gürültü duyduk, evin içine bir şeyler düştü, elektrikler gitti” dedi. USGS, Çarşamba günü erken saatlerde meydana gelen depremin yüzeyin sadece 12,5 kilometre altında olduğunu söyledi.

ABD tsunami uyarı merkezi, depremin ardından bir uyarı yayınlayarak, deprem bölgesinin 300 kilometre yakınında tehlikeli dalgaların mümkün olduğunu söyledi. Ajans daha sonra tehdidin geçtiğini söylemek için tavsiyelerini güncelledi.

'1985 DEPREMİNİ HATIRLATTI'

Ülke Başkanı Andrés Manuel López Obrador, depremin büyük hasara yol açmadığını söyledi. Meksika’nın sivil savunma ajansı, 10 eyalette sakinlerin güvenliği ve hasar için incelemeler yürüttüğünü söyledi.

375 kilometre uzaklıktaki Mexico City'de, deprem başkentin bazı bölgelerinde yerin yaklaşık bir dakika boyunca sallanmasına neden oldu. Mexico City'nin Roma Sur semtinde, ışıklar söndü ve korkmuş sakinler dışarı fırladı. Roman Sur sakini olan 70 yaşındaki Yesmin Rizk, "Berbattı. Bu bana gerçekten 1985 depremini hatırlattı” dedi.

Guardian