8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yayınladığı bir video mesajında Merkel, "Pandeminin bizi aştığımızı düşündüğümüz eski cinsiyet kalıplarına geri dönmemize yol açmamasını sağlamalıyız" dedi. Merkel, kadınların pandemiden orantısız bir şekilde etkilendiğini ve karar verme pozisyonlarında yeterince temsil edilmediğini söyledi.

EV İŞİ VE MESLEK BİR ARADA

Merkel, "Bir kez daha, evde eğitim, çocuk bakımı ve kendi işleri arasındaki dengeleyici eylemde ustalaşmak zorunda olanlar daha çok kadınlar oluyor" dedi. Ayrıca, bu işlerin özellikle zor olduğu bir zamanda, bakımla alakalı işlerde kadınların sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkel, "Sağlık sektöründe çalışanların yüzde 75'inden fazlası kadındır, doktor muayenehanelerinden hastanelere, laboratuvar ve eczanelere kadar, ancak bu bölgelerdeki yönetim pozisyonlarının neredeyse yüzde 30'unu kadınlar oluşturuyor’’ dedi.

ÜCRET EŞİTSİZLİĞİ

Son yasalar, borsaya kayıtlı Alman şirketlerinin yönetim kurullarına daha fazla kadın eklemesini gerektiriyor. Ancak Merkel, kadınları desteklemek için çocuk bakım tesislerinin genişletilmesi ve eşit ücret dahil olmak üzere daha fazlasının yapılması gerektiğini söyledi ve "Kadınlar sonunda erkeklerle aynı miktarı kazanmalı" dedi.