Merkel, Çarşamba gecesi hızla yükselen sel suları nedeniyle birçok binanın hasar gördüğü veya yıkıldığı Batı Almanya'daki Ahr Nehri'nin kenarındaki Schuld köyünü gezdi.Yakınlardaki bir kasabada düzenlediği basın toplantısında Merkel, "Şok edici - neredeyse Alman dilinde meydana gelen yıkım için neredeyse hiç kelime bulunmadığını söyleyebilirim" dedi.

Merkel, yetkililerin "bu güzel bölgeyi adım adım yeniden düzeltmek için" çalışacaklarını ve kabinesinin Çarşamba günü acil ve orta vadeli bir mali yardım programını onaylayacağını söyledi.

BAKAN: YENİLEME İÇİN MİLYARLARCA AVRO LAZIM

Maliye Bakanı OlafScholz, Bild am Sonntag gazetesine acilen 300 milyon avrodan fazla paraya ihtiyaç duyulacağını söyledi. Bakan, yetkililerin daha önceki sel deneyimlerinden yola çıkarak milyarlarca avro olacak daha uzun vadeli bir yeniden inşa programı oluşturması gerektiğini söyledi.Eylül ayında yapılacak seçimlerin ardından başbakanlıktan ayrılacak olan Merkel, “Neyse ki Almanya bunu finansal olarak yönetebilecek bir ülke” dedi. 

‘’ACİLİYET İNKÂR EDİLEMEZ’’

İklim bilimcileri, aşırı hava ve küresel ısınma arasındaki bağlantının açık olduğunu ve iklim değişikliğiyle mücadele aciliyetinin inkar edilemez olduğunu söylüyor.Bilim insanları, iklim değişikliğinin sele neden olup olmadığını henüz kesin olarak söyleyemiyorlar, ancak bunun dünya çapında sergilenen aşırı hava felaketlerini kesinlikle daha da kötüleştirdiği konusunda ısrar ediyorlar.
 (AP)