Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel yaptığı açıklamada, ABD ve Danimarka hükümetlerinin Washington'un Kopenhag'ın yardımıyla Avrupalı müttefiklerini gözetlediği iddialarına ilişkin açıklama yapmalarını beklediklerini söyledi.

‘’KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL’’

Macron, Angela Merkel ile yapılan sanal bir görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Bu müttefikler arasında kabul edilebilir değil" dedi. Macron, "Avrupalıları ve Amerikalıları birleştiren güven bağına bağlıyım" diyerek, "Aramızda şüpheye yer yok" dedi.
Macron, “Bu yüzden tam netlik için beklediğimiz şey. Danimarkalı ve Amerikalı ortaklarımızdan bu ifşaatlar ve bu geçmiş gerçekler hakkında tüm bilgileri vermelerini istedik. Bu cevapları bekliyoruz” diye ekledi.

‘’GÜVEN VERİYOR’’

Macron’un açıklamalarına katıldığını belirten Merkel, Danimarka hükümetinin, özellikle Savunma Bakanı Trine Bramsen'in bu tür eylemleri kınayan açıklamalarıyla “güven verdiğini” söyledi.

Merkel, "Gerçekleri ortaya koymanın yanı sıra, bu gerçekten karşılıklı güvene dayalı ilişkilere ulaşmak için iyi bir başlangıç noktası" dedi.

(Al Jazeera, Çeviri:Polemikhaber)