Habere göre; Mısır ve Türkiye, ortak bir açıklamada, Libya'daki çatışmalarla ilgili olarak rakip grupları destekledikleri ve Suriye ve Doğu Akdeniz'deki güvenlik durumu hakkında, kırılan ilişkilerini yeniden inşa etme çabasıyla "açık sözlü" görüşmeler yaptıklarını söylediler.

‘’GÖRÜŞMELER SAMİMİYDİ’’

Mısır ve Türkiye, Türk askerlerinin Mısır ve Rusya tarafından desteklenen doğu güçlerinden gelen bir saldırıyı püskürtmek için Trablus merkezli hükümeti desteklediği Libya'daki rakip gruplara destek verdi. 

Açıklamada, "Görüşmeler samimi ve derindi. İkili meselelerin yanı sıra, özellikle Libya, Suriye, Irak'taki durum ve Doğu Akdeniz bölgesinde barış ve güvenliği sağlama ihtiyacı gibi bir dizi bölgesel meseleyi ele alındı" şeklinde kaydedildi.

TÜRKİYE: MÜSLÜMAN KARDEŞLERİ VERMEYİZ

Türkiye’den yapılan açıklamada, Libya'daki bütün yabancı savaşçıların ülkeyi terk etmesi gerektiğini kabul ettiğini, ancak Ankara'nın askerlerinin burada konuşlandırılması için Libya
hükümetiyle ikili bir anlaşması olduğunu söyledi. 

Mısır kaynaklarına göre, Türk heyeti Mısırlılara, Ankara'nın Mısır'ın peşinde olduğu Müslüman Kardeşler liderlerini teslim edemeyeceğini söyledi ve bu liderlerin çoğunun artık yasal olarak Türkiye'de ikamet ettiğini de sözlerine ekledi.

(Middle East Eye, Çeviri:polemikhaber)