Kahire'nin Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ilan ettiği sınırları kabullenip ihaleye çıkmasıyla gözler bölgede dengeleri kuran Ankara'ya çevrildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'İlişkilerin seyrine göre anlaşmaya varabiliriz' mesajıyla Mısır'ın tekliflerine kapı araladı.

Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen bir basın toplantısında Doğu Akdeniz konusuna ilişkin olarak Türkiye'nin Mısır'la “ikili ilişkilerin seyrine göre” deniz yetki alanları konusunda müzakere edebileceğini ve "ileride anlaşma imzalayabileceğini" açıkladı.

Mısır'ın geçtiğimiz ay Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri için başlattığı ihalelerde 24 parselden birini Türkiye'nin kıta sahanlığını dikkate alarak belirlediğine yönelik iddialar, Yunanistan'da tepkiyle karşılanmıştı.

STK'LARLA GÖRÜŞME SÜRECİ

Mısır'ın da bir süredir ilişkileri yumuşatmak için STK'lar üzerinden temas kurduğu öğrenildi.

ERDOĞAN 'ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Mısır'daki darbe yönetimine ilk günden itibaren beri tüm kapılarını kapatan Erdoğan, mevkidaşı Sisi'yi sık sık sert sözlerle eleştiriyordu.

Erdoğan 2019'un sonbaharında yapığı bir açıklamada ''Sisi bir zalimdir ve bir demokrat değildir. Merhum Cemal Kaşıkçı cinayetinin unutulmasına nasıl rıza göstermemişsek Mursi'nin dramının da birileri tarafından unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz'' demişti.