Temyiz edilemeyen karar, 12 kişinin Cumhurbaşkanı Sisi tarafından onaylanana kadar infazla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Bunlar arasında, genellikle grubun müftüsü veya en iyi din alimi olarak tanımlanan Abdul Rahman Al-Bar, eski bir milletvekili olan Mohamed El-Beltagi ve eski bir bakan olan Usame Yassin yer alıyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ 800 KİŞİYİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ordunun 2013 yılında Muhammed Mursi'yi görevden almasının ardından çıkan huzursuzlukla ilgili diğer davalarda birçok Müslüman Kardeşler üyesi ölüm cezasına çarptırıldı, ancak Yargıtay yeniden yargılama kararı verdi.

Mursi'nin Temmuz 2013'te yönetimine karşı kitlesel protestolar sırasında görevden alınmasının ardından, Müslüman Kardeşler destekçileri, dönüşünü talep etmek için Kahire'deki Rabaa Al-Adawiya Meydanı'nda büyük bir oturma eylemi düzenlediler.

Ertesi ay, güvenlik güçleri meydana baskın düzenledi ve bir günde yaklaşık 800 kişiyi öldürdü.Yetkililer o sırada protestocuların silahlı olduğunu ve zorla dağıtmanın bir “terörle mücadele” önlemi olduğunu söylediler. Bu, Mısır'da muhalefete karşı uzun bir baskının başlangıcı oldu.

Temyiz mahkemesi, Pazartesi günü ölüme mahkum edilenlerin “sakinlere saldıran ve polislere direnen suç çetelerini silahlandırmak ve ayrıca ateşli silah, mühimmatve bomba yapımında malzeme bulundurmaktan” mahkum edildiğini söyledi.Diğer suçlamalar arasında “polisleri öldürmek, yetkililere direnmekve kamu malını işgal etmek ve tahrip etmek” yer alıyor.

MISIR’DA ORTAYA ÇIKTI

1928'de Mısır'da kurulan Müslüman Kardeşler, İslam'ı kamusal yaşamın merkezinde yer almaya çağırıyor.On yıllardır süren baskıya rağmen kendisini Mısır'da ana muhalefet hareketi olarak gördü ve Müslüman dünyasındaki hareketlere ve siyasi partilere ilham verdi.Ancak Mısır da dahil olmak üzere birçok ülkede “terörizm” ile bağlantılı olduğu iddiasıyla yasaklanmış durumda.
 (Al Jazeera)