İşgal altındaki Ukrayna'nın güneyinde bulunan Zaporozhye elektrik santrali, Şubat ayından bu yana Rus kuvvetlerinin kontrolü altındaydı ve o zamandan beri Kiev birlikleri tarafından birkaç kez bombalandı.

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Nebenzia, konuyla ilgili bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Batılı meslektaşlarımızı, Kiev rejimi hakkında mantıklı konuşamazlarsa, bunun Ukrayna'nın çok ötesinde sonuçları olacak en iğrenç ve pervasız adımları atacağı konusunda defalarca uyardık” dedi ve Kiev'in Batılı "sponsorlarının" potansiyel bir nükleer felaketin sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Nebenzia, "Bunlar en iyimser uzman tahminleri" diyerek, bu büyüklükteki bir nükleer felaketin potansiyel ölçeğinin "hayal edilmesi zor" olduğunu da sözlerine ekledi.

UKRAYNA: ASLINDA RUSYA YAPIYOR

Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Energodar kentinde bulunan Zaporozhye tesisi, geçtiğimiz haftalarda bir dizi saldırıya maruz kaldı. Moskova, Kiev'i tesise topçu ve insansız hava aracı saldırıları başlatmakla suçladı ve bu hareketleri "nükleer terörizm" olarak nitelendirdi. Kiev yönetiminin iddialarına göre, Ukrayna’nın itibarını sarsmak için tesislere Rusya birlikleri saldırıyor.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, BM Güvenlik Konseyi'ne santraldeki durumun kontrol altında olduğunu ve henüz güvenlik konusunda "acil bir tehlike" olmadığını söyledi. Aynı zamanda, ajansının Rusya ve Ukrayna'dan aldığı raporları "çelişkili" olarak nitelendirdi ve her iki tarafı da ajansı "mümkün olan en kısa sürede" tesise erişimini sağlamaya çağırdı. (RT)