Forbes'un haberine göre, dünyanın en zengin adamı Elon Musk servetinin 16,9 milyar dolar azaldığını gördü. Geçen haftanın başlarında, Musk'ın şirketin üst yönetimine gönderdiği mailde Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkarma ve işe alımları askıya alma planlarına dair raporlar ortaya çıktı. Sonuç olarak Tesla hisseleri yüzde 9,2 düşerek servetini de düşürdü.

YILIN BAŞINDAN BU YANA 55 MİLYAR DOLAR

Medya kuruluşuna göre, servetinin şu anda 216,8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bu, Musk'ın sözlerinin kendisine ve şirkete paraya mal olduğu ilk sefer değil. Bu haftanın başlarında, Musk'ın Tesla çalışanlarına haftada en az 40 saat ofiste kalmaları veya kovulma riskini almaları çağrısında bulunmasının ardından hisseler düştü. Geçen ay, otomobil üreticisinin hisseleri, Musk'ın Twitter'ı satın aldığını açıklamasının ardından bu yılki en büyük düşüşünü gördü. Tesla'nın hisseleri haftayı yüzde 33 düşüşle kapattı.

Toplamda, yılın başından bu yana Musk'ın serveti 55 milyar dolar azaldı. Bununla birlikte, Forbes'a göre, Fransız lüks mal kralı Bernard Arnault ve Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u geride bırakarak dünyanın en zengin insanı unvanını hala elinde tutuyor. (RT)