Savcılık yaptığı açıklamada, NathanielVeltman'ın dört adet birinci derece cinayet davasının terör eylemi oluşturduğunu ve savcıların Kanada ceza kanunu uyarınca bu suçlamaları iyileştirdiğini söyledi. 

Polis, olayın Müslümanları hedef alan planlı ve planlı bir saldırı olduğunu iddia ediyor.Veltman'ın bir sonraki mahkeme tarihi 21 Haziran olarak belirlendi.

‘’YAPILMASI GEREKİYOR’’

46 yaşındaki Salman Afzaal, 44 yaşındaki eşi Madiha Salman, 15 yaşındaki kızları Yumna ve 74 yaşındaki büyükannesi Talat Afzaal'ın öldürüldüğünü ve çiftin oğlunu öldürmeye teşebbüs ettiği iddia ediliyor. 

Kanada Başbakan Yardımcısı ChrystiaFreeland daha sonra yeni suçlamalara tepki göstererek, “Bunu bir terör eylemi olarak adlandırmak bizim için gerçekten önemli" dedi. 

Afzaal ailesinin üyeleri, öldürüldükleri 6 Haziran'da evlerinin yakınında bir yürüyüşüne çıkmışlardı. Çiftin dokuz yaşındaki oğlu Fayez ağır yaralandı ancak iyileşmesi bekleniyor.

Ailenin bir arkadaşı olan Saboor Khan, Veltman'a yönelik suçlamaları yükseltmenin "yapılması gereken doğru şey" olduğunu söyledi.Khan, “Aile ve toplum terörize edildi ve çoğumuz evlerimizden çıkmaya korkuyoruz” dedi.
 (Guardian)