Üst düzey bağımsız bir haber sitesi olan Frontier Myanmar'ın genel yayın yönetmeni olan 37 yaşındaki Danny Fenster, Mayıs ayında Yangon'un uluslararası havaalanında ülke dışına uçmaya çalışırken gözaltına alındı.

ABD’NİN BASKILARI SONUÇ VERMİYOR

Suçlu bulunursa, terör yasasına göre 20 yıla kadar ve isyana teşvikten 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Avukatı Than Zaw Aung, Reuters'e verdiği demeçte, “Danny de bu yeni suçlamalardan dolayı hayal kırıklığına uğradı ve üzüldü" dedi. Kardeşi Bryan Fenster bir kısa mesajda, "Danny'ye yöneltilen diğer suçlamalar konusunda olduğu gibi, bu suçlamalar konusunda da yüreğimiz kırık" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri defalarca, Fenster'in serbest bırakılması için bastırdı. Yetkililer, bazı medya personelinin de dahil olduğu cunta karşıtı protestolar nedeniyle gözaltına alınan yüzlerce kişi için çıkartılan af yasasında onu görmezden geldi.

Ordu, 1 Şubat darbesinden bu yana medya lisanslarını iptal etti, internet ve uydu yayınlarına kısıtlama getirdi ve düzinelerce gazeteciyi tutukladı. 

Reuters