NASA, sorunun "tıbbi bir acil durum veya corona virüsle ilgili olmadığını" açıkladı, ancak uzay ajansı sorun hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi veya hangi astronotun sağlık sorunu olduğunu açıklamayı reddetti.

NASA, başlangıçta Pazar günü olarak belirlenen ancak daha sonra uygun olmayan hava koşulları nedeniyle bu Çarşamba'ya ertelenen fırlatmanın şimdi Cumartesi gecesi için yeniden planlandığını söyledi.

31 YIL SONRA İLK

NASA, mürettebatı içeren tıbbi bir sorun nedeniyle planlanan bir fırlatmayı en son 1990'da görev komutanı John Creighton'ın hastalandığı bir Uzay Mekiği Atlantis uçuşu için ertelemişti. 

Her şey yolunda giderse, üç ABD astronotu ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ekip arkadaşları 22 saat sonra varacak ve yörüngedeki laboratuvarda altı aylık bir bilim görevine başlamak için Dünya'nın 400 kilometre üzerindeki uzay istasyonuna yanaşacaklar. 

NASA, şu an için dört mürettebat üyesinin, fırlatma hazırlıklarına devam ederken rutin karantina altında kalacağını söyledi.

Cumartesi günkü kalkış başarılı olursa, SpaceX'in Eylül ayında ilk tamamen sivil mürettebatı yörüngeye gönderen bir uzay turizmi hizmetinin açılışını takiben bugüne kadar gerçekleştirdiği beşinci insanlı uzay uçuşu olacak. (Reuters)