Rus muhalefet lideri, zimmete para geçirme suçlarından iki buçuk yıl hapis cezası çekmek üzere Vladimir bölgesindeki bir hapishaneye nakledilmesinden bu yana sağlığında "ciddi bir bozulmadan" şikayet etti. Moskova'dan 60 mil uzakta olan hapishane, katı kurallarıyla meşhur ve mahkumları dış dünyadan izole etmede başarılı olduğu söylenir.

HER SAAT BAŞI UYANDIRILIYOR

Navalny, "Yasanın uygulanması ve bir doktorun beni görmesi için açlık grevi ilan ettim" diye yazdı. Navalny, istediği ilacı almadığını ve hapishane yönetiminin onu psikolojik baskıya ve uykusuzluğa maruz bıraktığını ve kaçmadığından emin olmak bahanesiyle her saat başı uyandırıldığını söylüyor. 

Mahkumlar, Rus hapishanelerindeki kötü koşulları protesto etmek için sık sık açlık grevine gidiyor veya başka kendine zarar verme eylemleri gerçekleştiriyor. Bazıları, suyu da reddettikleri “kuru” açlık grevleri ilan ediyor.

‘’YASA BENİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİL’’

Navalny, ne tür bir açlık grevi ilan ettiğini belirtmedi, ancak cezaevi yetkilileri bir doktora görünmesine izin verene kadar devam edeceğini söyledi. Navalny, “İsteklerim mütevazı, açık ve tıbbi bakım ve bir doktor tarafından muayene hakkı, bunlar kanunda yazılı. Ama bazı nedenlerden dolayı yasa benim için geçerli değil" dedi. (Guardian)