Navalny'nin destekçileri daha önce ABD teknoloji devlerini, Pazar günü sona eren üç günlük parlamento oylamasının başlangıcında hükümet karşıtı oylama uygulamasını mağazalarından kaldırarak Kremlin baskısına boyun eğmekle suçladılar. 

'KORKAKLIĞA KATLANMAYIN'

Cezaevinde bulunan Navalny, sosyal medya hesabından, "Dev Apple ve Google, Kremlin'in taleplerine uydu ve uygulamamızı mağazalarından kaldırdı. Sevgili YouTube videomuzu sildi ve Telegram botumuzu engelledi" şeklinde kaydetti.

Navalny, "Google'da, Apple'da vb. çalışanların çoğunun dürüst ve iyi insanlar olduğunu biliyorum. Onları patronlarının korkaklığına katlanmamaya çağırıyorum" diye ekledi.

GOOGLE’A HAPİS TEHDİDİ

Navalny müttefikleri tarafından geliştirilen oylama uygulaması, Putin'i destekleyen iktidardaki Birleşik Rusya partisini engellemek için kime oy verecekleri konusunda insanlara ayrıntılı tavsiyeler veriyordu.

Birleşik Rusya, Navalny ve diğer partilerin destekçilerinin toplu dolandırıcılık suçlamaları üzerine alt mecliste çoğunluğu sağladı. Seçim komisyonu, oylamanın temiz olduğunu söyledi. 

Google, şirkete Rusya’daki personelinin uygulamanın kaldırılmaması halinde hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği söylendikten sonra uygulamayı kaldırmaya karar verdi. Bu yoruma yanıt veren Navalny, sosyal medya paylaşımlarında, "Öyleyse bu konuda sessiz kalmak en büyük suçtur. Bu, rehin alan bir teröristi cesaretlendirmektir" dedi.

Reuters