Bir başka Güney Kore menşeili fantastik korku dizisi olan Hellbound, video platformunda en çok izlenen TV şovu oldu ve Squid Game'i devirerek bir gecede küresel bir fenomen haline geldi. 

FlixPatrol’un analizine göre, Hellbound, 20 Kasım'da dünyanın en çok izlenen Netflix televizyon dizisi oldu ve gösterinin başlangıcından sonraki 24 saat içinde 80'den fazla ülkede izlenme oranlarının zirvesine ulaştı. 

FESTİVALDE GÖSTERİLDİ

Dizi, daha önce bir göksel varlık tarafından ziyaret edilen günahkarları avlayan ve kurbana ölüm tarih ve saatini bildiren bir iblis ekibinin şiddet içeren eylemlerine odaklanıyor. Dev, kıllı yaratıklar kurbanlarını yakıp cehenneme göndererek, bir kamusal histeri ve dini bağnazlık patlamasına yol açar. Yeon Sang-ho tarafından yönetilen dizinin pilotu, Eylül ayında 2021 Toronto uluslararası film festivalinde gösterildi.

SQUİD GAME 46 GÜN LİDERLİĞİ BIRAKMADI

19 Eylül'de prömiyeri yapılan Squid Game, peş peşe 46 gün boyunca zirvede kaldı. Aşırı şiddeti ve vahşeti ile de bilinen diziyi Ekim ayında 94 ülkede tahmini 142 milyon hane izledi. Netflix bu rakamlar sayesinde tahmini olarak  900 milyon dolar kar elde etti. 

Bu ayın başlarında Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, Squid Game'in ikinci sezonunun yolda olduğunu söyleyerek, “Şu anda planlama sürecindeyim. İkinci sezonun ne zaman ve nasıl olacağını söylemek için çok erken olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Guardian