Nijer eyalet hükümetinden bir sözcü, 27 öğrenci, üç öğretmen ve toplam 42 kişi olmak üzere bir düzine okul personeli ve aile üyesinin kaçırıldığını söyledi. Daha önceki raporlar, yaklaşık bin öğrencinin kayıtlı olduğu okulda yüzlerce kişinin kayıp olduğunu belirtmişti.

‘HAYDUTLAR’ YAPTI

Salı gecesi ile Çarşamba sabahı arasında, askeri üniformalar giymiş ağır silahlı kişiler Nijer'in Kagara Kasabasındaki tüm erkek çocuklar Devlet Bilim Koleji'ni (GSC) basarak bir öğrenciyi öldürdü. Saldırının, son yıllarda kuzey-batı ve orta Nijerya'da terör estiren "haydutlar" olarak bilinen şüpheli silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

OKULLAR KAPATILDI

Ülkede, okullar dahil olmak üzere cinayetler, cinsel şiddet ve fidye için toplu adam kaçırma olayları hızla arttı. Eyalet valisi, haydut saldırıları riski taşıyan bölgelerdeki tüm yatılı okulların kapatılmasını emretti. Ülkede artan güvensizlik nedeniyle kötülenmeye başlanan Nijerya Devlet Başkanı Muhammedu Buhari'nin sözcüsü, “Dualarımız bu saldırının kurbanlarının aileleriyle birlikte. Bu olayların ardından Başkan, tüm tutsakların derhal ve güvenli bir şekilde geri dönmesini sağlamak için silahlı kuvvetleri ve polisi yönlendirdi" dedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com