Polis, saldırının başkentin merkezinde bulunan popüler bir gece kulübü olan London Pub'ın dışında gerçekleştiğini söyledi.

Polis Sözcüsü Tore Barstad daha önce yaptığı açıklamada, bir şüphelinin tutuklandığını ve polisin olaya başka kişilerin karıştığına inanmadığını söyledi. Saldırı sebebinin bilinmediğini ve silahlı saldırının Cumartesi günü Oslo'da yapılacak olan Onur Yürüyüşü ile bir bağlantısı olup olmadığının net olmadığını söyledi.

Barstad, "Polis bu Cumartesi Onur etkinliğinin organizatörleriyle temas halinde. Polisin bu etkinliği korumak için hangi önlemleri alması gerektiği ve bu olayın yürüyüşle herhangi bir bağlantısı olup olmadığı konusunda sürekli bir değerlendirme yapılacaktır” dedi.

‘HAVA TABANCASI SANDIM’

Norveçli kamu yayıncısı NRK'dan bir gazeteci olan Olav Roenneberg, saldırıya tanık olduğunu söyleyerek “Bölgeye elinde çantayla gelen bir adam gördüm. Bir silah aldı ve ateş etmeye başladı. Önce hava tabancası sandım. Sonra yan taraftaki barın camı paramparça oldu ve kaçmam gerektiğini anladım” dedi.

Başbakan Jonas Gahr Stoere, saldırının "masum insanlara yönelik korkunç ve derinden sarsıcı bir saldırı" olduğunu söyledi. Norveç haber ajansı NTB'ye yaptığı açıklamada, "Bu korkunç eylemin arkasında ne olduğunu henüz bilmiyoruz, ancak korkan ve yas tutan insanlara, sizinle birlikte olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi. (Guardian)