Açıklamada, iki IŞİD militanının cami korumalarını vurarak öldürüp içeri girerek kendilerini havaya uçurduğu belirtildi.

Dünkü saldırı, militanların Cuma namazını bombaladığı ve düzinelerce insanı öldürdüğü art arda ikinci haftaydı. Kandahar'daki Mirwais hastanesinden bir sağlık yetkilisi Reuters'e yaptığı açıklamada, saldırıda 35 kişinin öldüğünü ve 68 yaralının tedavi edildiğini söyledi.

TALİBAN: FAİLLER ADALETE TESLİM EDİLECEK

Saldırılar, Afganistan'daki Şii azınlığın üyeleri arasında şok ve teröre neden oldu. Ayrıca, iktidardaki Taliban hareketinin Ağustos ayında ülkenin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana güvenliği yeniden sağladığı iddiasını baltaladı.

Patlamadan hemen sonra gelen yerel bir inşaat müteahhidi Hacı Sarwar Hazara, "Camiye geldiğimde yaralılar, cesetler ve üst üste düşmüş insanlar gördüm" dedi.

Gazeteciler tarafından sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar ve cep telefonu görüntüleri, Kandahar'daki yaklaşık 40 Şii camisinin en büyüğü olan Fatima Camisi olarak da bilinen İmam Bargah Camii'nin kanlı zemininde görünüşte ölü veya ciddi şekilde yaralanan çok sayıda insanı gösterdi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, güvenlik güçlerine failleri yakalayıp İslam hukuku uyarınca adalete teslim etme emri verildiğini söyledi. (Reuters)