Kaldırılan yasağa göre 16 yaşından küçük gençler gece yarısından sabah 6’ya kadar çevrimiçi oyun oynayamıyordu. Bu hamle, Güney Kore’nin komşusu Çin’in 18 yaşından küçükler için yürürlüğe koyduğu haftada 3 saat oyun oynayabilme kısıtlamasından sonra geldi.

Profesyoneller yetiştirmek için programlar sunan Seoul Game Academy'nin Başkan Yardımcısı Park Se-woon, "Çin'in oyun düzenlemesi, güç oluşturmamız ve e-spor girişimini yeniden kazanmamız için oldukça iyi bir fırsat olabilir" dedi.

DEVLET DESTEĞİ YOLDA

Uzmanlar, potansiyel profesyonel oyuncular arasında artan uluslararası statüye ve ilgiye rağmen, 2020'de yaklaşık 17.9 trilyon won (15.2 milyar dolar) değerinde olduğu tahmin edilen e-spor endüstrisine verilen hükümet desteğinin yetersiz kaldığını söylüyor. E-spor ve oyun sektörü, gelecek yıl için 604.4 trilyon won ulusal bütçenin 67,1 milyar wonunu aldı.

Ancak bir yetkili ayrıntı vermeden, Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı'nın özellikle Asya Oyunları gibi düzenlenen yarışmalar öncesinde daha fazlasını yapmak istediğini söyledi. Erişte üreticisi Nongshim, sektörde potansiyel görmüş diğer Güney Koreli şirketlere katılarak profesyonel League of Legends oyun ekibi Nongshim RedForce'u geçen yılın sonlarında başlattı. Bunlar arasında SK Group'un SK Telecom, Hyundai iştiraki Kia, Hanwha Group'un Hanwha Life Insurance ve KT Corp. bulunmaktadır.

Nongshim E-Sports CEO'su Oh Ji-hwan, "E-spor endüstrisi büyümeye devam ediyor, ancak kurumsal sponsorluklar ve özel akademiler sektöre yön verdiği için devlet tarafından yürütülen destek zayıf kaldı" dedi. Oh Ji-hwan, işletmelerin e-spor sahnesini genç nesillere ulaşmak ve marka imajlarını geliştirmek için bir platform olarak gördüğünü söyledi.

Reuters