Olay, Pazartesi günü erken saatlerde Pakistan'ın güneydoğusundaki Sindh eyaletinin Ghotki Bölgesi'ndeki Daharki şehri yakınlarında meydana geldi.

14 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Pakistan Demiryolları sözcüsüne göre, Karaçi'den Sargodha'ya giden bir ekspres tren raydan çıktı ve başka bir trenle çarpıştı.

Yerel basın yetkilileri, 13 ila 14 tren vagonunun raydan çıktığını ve bunlardan sekizinin ciddi şekilde hasar gördüğünü söyleyerek yetkililere atıfta bulundu.

‘ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR’

News International gazetesi, Ghotki polis şefine atıfta bulunarak en az 37 kişinin öldüğünü ve 64 kişinin yaralandığını doğrularken, kurtarma ekiplerinin enkaz halindeki tüm vagonlara erişmekte sorun yaşaması nedeniyle ölü sayısının artması muhtemel.

Sosyal medyada paylaşılan olayın görüntüleri, hayatta kalanları arayan insanlar etraflarını sararken vagonların devrildiğini ve yan yattığını gösteriyor.

Pakistan Başbakanı İmran Khan, demiryolları bakanına kurtarma operasyonunu denetlemek için kaza yerine gitmesi talimatını verdiğini söyledi. Başbakan olayla ilgili soruşturma talimatı verdi.

(RT)