Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. ölüm yıl dönümüne yönelik Twitter üzerinden bir mesaj yayımladı. 

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafındana yayınlanan mesajda Atatürk’ün “modern Müslüman dünyasının en büyük Müslümanı” olduğununu söyleyen, Pakistan’ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah’ın sözüne yer verildi. Mesajda, “Pakistan halkı 80. ölüm yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunar. Bizim kurucumuz Cinnah’ın dediği gibi, “kendisi modern İslam Dünyasındaki en büyük Müslümandı ve ben eminim ki, bütün Müslüman dünyası onun ölümünün yasını derinden hissedecektir”. Atam izindeyiz. ” ifadesi kullanıldı.

KKTC’DE MEŞALELİ KUTLAMA

ODTÜ’nün Kıbrıs kampüsünde ise, öğrenci ve taraftar gruplarının katılımıyla, KKTC’de bugüne kadar görülmedik büyüklükte bir anma gerçekleştirildi.
10 Kasım gecesi 400’e yakın ODTÜ KKTC kampüsü öğrencisi ve taraftar gruplarının katılımıyla ve okul idaresinin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 250 adet meşale ve iki adet 10×7.5 metrelik Türk ve KKTC bayrakları kullanıldı