Başbakan, 2020'de Downing Street bahçesindeki olayı ele alma şeklinden dolayı özür diledi ve halkın buna olan "öfkesini" anladığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Dominic Raab dahil olmak üzere kabine üyeleri destek için Johnson'ın etrafında toplandı.

SORUŞTURMA SONUÇLARI BEKLENİYOR

Ancak Douglas Ross ve diğer milletvekilleri William Wragg, Caroline Nokes ve Roger Gale onu istifa etmeye çağırdı. Bir milletvekili olan Ross, Başbakan Avam Kamarası'nda özür diledikten sonra onunla "zor bir görüşme" yaptığını söyledi. Ross, “O, başbakandır, bu kuralları koyan onun hükümetidir ve yaptıklarının hesabını vermek zorundadır” dedi.

Bakanlar, milletvekillerini kıdemli memur Sue Gray'in Downing Street partilerinde Covid-19 kuralını çiğnediği iddiasıyla ilgili soruşturmanın sonucunu beklemeye çağırdılar ve bu soruşturmanın kısa süre içinde yayınlanacağını söylediler.

‘BİR MEMURA BIRAKILMAMALI’

Ancak etkili bir seçim komitesine başkanlık eden başka bir destekçi William Wragg, başbakanın pozisyonunun "savunulamaz" olduğunu söyledi. BBC Radio 4'ün programına verdiği demeçte, "Başbakanın geleceğini ve aslında bu ülkeyi kimin yönettiğini belirlemenin bir memurun bulgularına bırakılması gerektiğini düşünmüyorum" dedi.

‘BAŞKA BİR YOLUNU BULMALIYDIM’

Parti günü olan 20 Mayıs 2020'de yaklaşık 25 dakika boyunca orada olduğunu ve bu yolla sıkı çalışmaları için "personel gruplarına teşekkür edebileceğini" itiraf etti. Ancak şunları ekledi: "Geriye dönüp baktığımda herkesi içeri göndermeliydim. Onlara teşekkür etmenin başka bir yolunu bulmalıydım ve bunu böyle görmeyecek milyonlarca insan olacağını kabul etmeliydim." (BBC)