ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon'dan, "tanımlanamayan hava olaylarının" fotoğrafları da dahil olmak üzere UFO'lar hakkında gizli olduğu iddia edilen iki istihbarat raporunun halka sızdırıldığı bildirildi.

Daily Mail'e göre, iddia edilen raporlar, ABD Deniz İstihbarat Bürosu'na bağlı bir program olan Pentagon’un Tanımlanmamış Hava Olayları Görev Gücü (UAPTF) altında yayınlandı.

Teknoloji ve savunma haberleriyle ilgili bir web sitesi olan The Debrief tarafından alındığı iddia edilen raporlar, 2018 ve geçen yaz tarihlerine dayanıyor.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANLIĞI: OLAĞANÜSTÜ

İstihbarat personelinin karşılaştığı ve tanımlanamayan herhangi bir nesneye atıfta bulunan belirli UFO gözlemlerine ilişkin bu sızdırılmış istihbarat raporları, ABD ordusunun bu bilinmeyen nesneler üzerindeki araştırmalarında daha aktif hale geldiğini gösteriyor. İngiltere
Savunma Bakanlığı için UFO'ları araştıran Nick Pope, "Bu ifşaatlar olağanüstü ve ABD hükümetinin UFO sorununu nasıl ele aldığına gelince halka perde arkasına gerçek bir bakış sağlıyor" dedi.

KÜP ŞEKLİNDE BİR NESNE

Sızdırılan raporların içindeki fotoğrafın, bir pilotun kişisel cep telefonu kullanılarak bir savaş uçağının kokpitinden çekildiği iddia ediliyor. Bu koşullar göz önüne alındığında, görüntü oldukça kumlu ama fotoğraflanan UFO gözlemlerinin çoğunun ayırt edici özelliği ‘küp’
şeklinde bir nesne gösteriyor gibi görünmeleri.

DOĞRULANDI

Ekteki belgeye göre, nesne Doğu Kıyısında suların üzerinde bir yerde "havada asılı" duruyordu. İsimsiz kalmak koşuluyla konuşan üç ABD'li yetkili, fotoğrafın UAPTF tarafından 2018'de yayınlanan resmi istihbarat pozisyon raporunda yer alan fotoğrafla aynı olduğunu doğruladı. 

Yetkililer ayrıca nesnenin, fotoğrafını çeken pilottan yaklaşık bin fit uzakta, 30 bin ila 35 bin fit arasında havada asılı göründüğünü de söyledi.

ÇARPICI İDDİALAR

İki yetkili, fotoğrafın üçgen uçağın okyanustan gökyüzüne doğru fırlatılmasının ardından çekildiğini söyledi. 

Muhtemelen suyun altından açık gökyüzüne hızla hareket edebilen bir UFO'yu tanımladığı bilinen ilk istihbarat raporlarından biridir. 

İsimsiz yetkililere göre, fotoğraflar bu gizemli karşılaşmalar için olası açıklamaların listesiyle geldi ve UAP'nin ‘uzaylı’ veya ‘insan dışı’ teknoloji olma potansiyelinin meşru bir düşünce olduğunu belirtti. 

İddia edilen raporlar, ABD hükümetinin UAP'lerde gözetime aktif olarak öncelik verdiğini göstermesi bakımından çarpıcı. Ancak haberler tamamen şaşırtıcı değil.

ARTIK DAHA AÇIK ÇALIŞIYORLAR

Ağustos 2020'de Pentagon, Tanımlanamayan Hava Olayları Görev Gücü'nün varlığını kabul eden resmi bir açıklama yaptı. The Debrief tarafından Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebiyle elde edilen Pentagon liderleri arasındaki e-posta yazışmaları, görev gücünün en az 2019'dan beri faaliyette olduğunu gösteriyor. Bu yılın başlarında, Donanma pilotları tarafından
yakalanan üç UAP videosunun gizliliğini kaldırdılar ve geçen yıl, Deniz Kuvvetleri komutanlığı içinde UFO karşılaşmalarını bildirmek için yeni iç yönergeler hazırlandı.

Çeviri: İsmail CÖMERT