Düşüş, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yol açtığı arz kesintileri nedeniyle haftalardır hızla yükselen fiyatları takip ediyor. Artan fiyatlar, dünyanın dört bir yanındaki insanları finansal olarak sıkıntıya soktu.

Başkan Joe Biden ve diğer liderler, fiyat baskısını hafifletmeye çalışma sözü verdiler. ABD'li yetkililer, arzı artırmayı amaçlayan petrol üreticileriyle görüşmelerde bulunuyorlar. Büyükelçi Yousuf Al Otaiba, Washington'daki BAE Büyükelçiliği tarafından paylaşılan bir açıklamada, "Üretim artışlarını destekliyoruz ve OPEC'i daha yüksek üretim seviyelerini düşünmeye teşvik edeceğiz" dedi.

SALGIN ETKİSİ KIRILIRKEN

Enerji fiyatları, pandemi sırasında çöken petrol talebindeki hızlı toparlanmanın ortasında bir yıldan fazla bir süredir yükseliyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, yaptırımların ülkenin petrolü için alıcı bulmasını zorlaştırması nedeniyle yeni fiyat baskıları ekledi. ABD ve Kanada da Rus petrol ithalatını yasakladığını duyururken, İngiltere yıl sonuna kadar bunları aşamalı olarak kaldıracağını söyledi.

Petrol fiyatları 24 Şubat'tan bu yana yüzde 30'dan fazla arttı ve bu hafta 139 dolara ulaştıktan sonra düşüşe geçti. Petrol fiyatları ABD’de yaklaşık yüzde 12 düşerek varil başına 112 dolara geriledi. (BBC)