İngiltere merkezli GOOSE Recruitment ve FlightGlobal tarafından yapılan ve yaklaşık 2 bin 600 pilotun yaptığı anket, yüzde 30'u işsiz, yüzde 17'si izinli ve yüzde 10'u uçuş dışı rollerde olmak üzere sadece yüzde 43'ünün eğitim aldıkları işi yaptığını ortaya koydu.

Halen uçmakta olan birçok pilot, kötüleşen çalışma koşullarıyla karşı karşıya kaldı. Örneğin, Hong Kong’daki Cathay Pacific Airways, yüzde 58’e varan ücret kesintileri başlattı ve Türk Hava Yolları ve Singapore Hava Yolları maaşları geçici olarak düşürdü.

SALGINDAN ÖNCE PİLOT KITLIĞI VARDI

GOOSE Recruitment CEO'su Mark Charman yaptığı açıklamada, "Pandeminin çalışan pilotlar üzerindeki etkisini de görebiliyoruz" dedi. "Çok sayıda kişi işleri konusunda güvensiz hissediyor’’ dedi. Ankette yer alan işsiz pilotların yüzde 84'ü bunun pandemiden kaynaklandığını söyledi. Corona virüsten önce, dünyada genel bir pilot kıtlığı vardı.

PİLOT: HAYATA BAKIŞIMI YARALADI

Pilotların yüzde 40’ı, zihinsel sağlıklarının pandemiden etkilendiğini söyledi, bu rakam daha genç pilotlar arasında daha yüksek. Ankete katılan bir pilot, "Pandeminin bana neden olduğu stres ve endişe miktarı, hayata bakış açımı kalıcı olarak yaraladı" dedi. (Reuters)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com