Kuzey Avrupa'nın sakin ülkesi Finlandiya küçük yaşlardaki kız öğrencilerin cinsel saldırı dalgasına maruz kalmasının şokunu yaşarken, tutuklanan şüphelilerden birinin yanlışlık sonucu serbest kalması ülkede tepkilere neden oldu. 
Finlandiya'nın Oulu kentinde cinsel istismar ve tecavüz suçuyla aranan 25 yaşındaki şüpheli geçen hafta Almanya'da tutuklanmıştı.

Finlandiya polisi, Almanya'dan Finlandiya'ya gönderilecek olan şüphelinin yetkililer arasındaki iletişim sorunu sebebiyle serbest bırakıldığı duyuruldu.

Finlandiya vatandaşı olduğu belirtilen şüpheli hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarıldı.

Oulu Savcısı Markus Kiiskinen "Bu uluslararası polis faaliyetleri için ilginç bir durum. Uzun sürecek gibi görünse de şüpheliyi bulacağımıza inanıyorum" dedi. 

Sorunun hangi ülke sebebiyle yaşandığına dair bir açıklama yapılmadı.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçen haftalarda en küçüğü 10 yaşında olan 15 yaşın altındaki kızları planlı eylemlerle kandırarak cinsel temasa zorlayan göçmen çetesinin 8 üyesi gözaltına alınmıştı. 

Saldırılarıyla ilgili Başbakan Juha Sipilä'dan Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'ye dek siyasetin en üst düzeyinden kınama gelmişti. 

Çocuklara cinsel saldırı suçlarında cezaların insanların algı ve idraklarıyla aynı çizgide olması gerektiğini belirten Finlandiya Başbakanı, bu cezaları artıran bir tasarıyı parlamentoya sunduklarını duyurmuştu.

Polemik Haber