Putin ve Biden Çarşamba günü Cenevre'de bir araya gelecek. Beyaz Saray, Biden'ın Rusya'dan kaynaklanan fidye yazılımı saldırılarını, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını, muhaliflerin hapse atılmasını ve ilişkiyi rahatsız eden diğer konuları gündeme getireceğini söyledi.

‘’TAMAMEN FARKLI’’

Putin, Cuma günü yayınlanan bir röportajın alıntılarının NBC çevirisine göre, “Son yıllarda en düşük noktasına gelen ve kötüleşen ikili bir ilişkimiz var” dedi.

Putin, ABD eski başkanı Donald Trump'ı "olağanüstü bir birey, yetenekli bir birey" ancak dürtüsel olarak nitelendirdi ve Biden'ın kariyer politikacısı olarak "renkli" Trump'tan "radikal olarak farklı" olduğunu söyledi.

BİDEN: ZARARLI FAALİYET OLURSA CEVAP VERİRİZ

Putin, 2016 seçimlerinde Rus lidere hayranlığını dile getiren ve herkesin bildiği gibi ilk zirvesinde seçim müdahalesini reddetmesini kabul etmiş görünen Trump'ı desteklediğini açıkça itiraf etti.

Biden, bu hafta sekiz günlük Avrupa ziyaretinin başlangıcında, “Rusya ile çatışma aramıyoruz.İstikrarlı ve öngörülebilir bir ilişki istiyoruz ama Rusya hükümeti zararlı faaliyetlerde bulunursa ABD sağlam ve anlamlı bir şekilde karşılık verecektir” dedi. 

Mart ayında verdiği bir röportajda Biden'ın kendisine katil dediği sorulan Putin, bu tür düzinelerce suçlama duyduğunu söyledi. Putin, Hollywood'da yaygın olan maço davranışın bir parçası olarak reddederek, "Bu en azından endişelendiğim bir şey değil" dedi.

 (Guardian)