Nadir görülen bir kamuoyu açıklamasında William Burns, ayrıca Rusya liderinin Ukrayna'ya karşı kanlı bir yıpratma savaşını kazanabileceğine dair inancında haksız çıkacağını söyledi. 

PUTİN’İN ‘ENSESİNDE’

ABD’nin Colorado eyaletindeki bir güvenlik forumunda bir dizi konuyu ele alan istihbarat ajansının şefi, Çin hakkında konuştu ve Çin kuvvetlerinin Tayvan'ı işgal etme riskinin önümüzdeki on yılda artacağı konusunda uyardı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in bölge üzerinde kontrol sağlama konusundaki kararlılığının hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

Burns'e, Putin'in dengesiz ve sağlıksız olduğunu düşünüp düşünmediği soruldu. Burns, "Bildiğimiz kadarıyla sağlığı yerinde" dedi. Aynı zamanda ABD’nin eski Moskova büyükelçisi olan CIA şefi, yirmi yıldan fazla bir süredir Putin'i izliyor ve onunla ilgileniyor.

ABD istihbarat topluluğunun, beşinci ayının sonuna yaklaşan Rusya'nın işgalinden kaynaklanan ölü sayısıyla ilgili en son tahminini sunan Burns, ölü sayısının yaklaşık 15 bin Rus olduğunu ve bu sayının üç katı kadar yaralı olduğunu söylerken, Ukrayna’nın zayiatının bu rakamdan daha az olduğunu belirtti. (Sky News)