Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa tepki olarak geçtiğimiz aylarda İngiltere, Rusya’dan akaryakıt ithalatı yapmayarak dikkat çekmişti. Putin hayranı bir Rus vatandaş da son zamanlarda gaz fiyatlarındaki artış ve ekonomik krizle mücadele etmeye çalışan İngilizleri diline dolayarak onlarla dalga geçmek için 7/24 canlı yayın aracılığıyla dört ocakta birden gaz yakıyor.

'RUSYA'DAN SEVGİLERLE'

İsmi açıklanmayan Rus vatandaş, İngilizlerle dalga geçmek için doğal gaz faturasıyla övünüyor. “Rusya’dan sevgilerle” başlıklı bir Twitch yayınında söylediğine göre; gaz tedariki için ayda sadece 1,25 sterlin (yaklaşık 26 TL) ödüyor.

Putin hayranı, doğal gaz faturasını belirtirken, Birleşik Krallık’ta gaz fiyatlarındaki artıştan etkilenen vatandaşların canını sıkmaya çalışıyor.

Vladimir Putin’e sadık vatandaş, gaz sobasının yanına 41 dereceyi gösteren bir termometre de koyuyor. Profilinde ise şöyle yazıyor: “Merhaba! 7/24 gaz israfına hoş geldiniz. Gaz ödemesi ayda SADECE 1.44 €’dur.”

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) rakamlarına göre, Rusya’nın Ukrayna ile olan savaşında ölenlerin sayısı 80.000’e ulaşmışken yapılan canlı yayın pek çok kişinin tepki göstermesine neden oldu.

Canlı yayınına eleştiren pek çok yorum da bırakıldı. Bir kullanıcı “Sınırlı kaynak varken kaynakları gereksiz yere kullanmak, aptallığın ötesinde” diye yazarken başka bir kullanıcı da “Bütün ekonomileri 20 yıl geriye giderken bizimle alay etmelerini görmek komik” diye yazdı.