Ermenice yayın yapan Para.tv’nin haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek için Moskova'ya giderken muhalifler tarafından önü kesilmeye çalışıldı.

Paşinyan

BİR GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI

Paşinyan'ın gideceği Zvartnots Havalimanı yolunu kesen protestocular polis kordonuna takıldı. Polisin müdahalesi sonrası bir gösterici gözaltına alınırken Paşinyan zor da lsa havalimanına varmayı başardı.

3'LÜ BUGÜN GÖRÜŞECEK

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferi sonrası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında bugün Moskova’da üçlü bir görüşme gerçekleştirilecek.

Aliyev

GÖRÜŞMEDE DAĞLIK KARABAĞ ELE ALINACAK

Görüşmede Dağlık Karabağ'ın geleceği, imzalanan bildirinin süreç içerisinde gidişatı ve bölgede yaşanabilecek sorunların çözümüne dair atılabilecek adımların ele alınması da planlanıyor.

Putin

NE OLMUŞTU?

Dağlık Karabağ sorunu yaşanırken 27 Eylül'de Azerbaycan'a saldıran Ermenistan, Azerbaycan birlikleri karşısında yenilgiye uğramış ve tarihi hezimet sonrasi 'teslimiyet' anlaşması imzalamak zorunda kalmıştı.

Anlaşmadan sonra Ermenistan, Dağlık Karabağ'dan çekilirken Azerbaycan birlikleri yerleşmişti.

Dağlık Karabağ konusunda arabulucu olmak isteyen Rusya ise devlet adamlarına çağrıda bulunmuş ve görüşme gerçekleştirlmesini istemişti.