Kremlin sözcüsü, Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'yi, ‘zulüm kompleksi’ ve kendisini İsa ile kıyaslamakla suçladı. Geçen hafta, araştırma web sitesi Bellingcat, Ağustos ayında Navalny'yi zehirlediği iddia edilen sekiz Federal Güvenlik Servisi memurunun ayrıntılarını yayınladı.

Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov Salı günü gazetecilerle yaptığı brifingde, Bellingcat tarafından video olarak yayınlanan kaydı cumhurbaşkanının duyup duymadığını söylemekten kaçındı, ancak Peskov muhalefet liderine saldırdı.

ZEHİRLEMEYE DAVA YOK

Peskov, Navalny'yi ismiyle adlandırmaktan kaçınarak, "Hasta adamın açıkça zulüm kompleksini ifade ettiğini söyleyebilirim" dedi ve “Aynı zamanda büyüklük sanrıları da kurulabilir. Çünkü insanların söylediği gibi, kendisini İsa ile kıyaslıyor" şeklinde ekledi. Ancak Navalny'nin kendisini İsa ile nerede karşılaştırdığı belli değil. Rus polisi, zehirlenmeyle ilgili hala bir ceza davası açmadı. Peskov Salı günü Kremlin'in "herhangi bir zehirlenme hakkında kesin olarak konuşamayacağını, bununla ilgili herhangi bir verimizin olmadığını" söyledi.

MEMLEKETİNE HÂLÂ DÖNEMEDİ

Navalny, Ağustos ayında Sibirya'daki Tomsk'tan Moskova'ya giden bir uçağa binmeden kısa bir süre önce zehirlendi. Pilotlar, Navalny hastalanınca Omsk'a acil iniş yaptı ve muhtemelen hayatını kurtaran ambulans ekipleri tarafından karşılandı. Navalny daha sonra, şehrin Charité kliniğinde tedavi gördüğü Almanya'ya tahliye edildi. Ayrıca, zehirlenmesinden bu yana Rusya'ya dönmedi. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com