Putin, "Barışı müzakere etmeyi reddetmiyoruz, ancak reddedenler bilsinler ki, ne kadar uzun sürerlerse, müzakere etmenin o kadar zor olacağını" söyleyen Putin, Rusya'nın yeteneklerini tükettiğini düşünenlere bir uyarıda bulunarak, “Bugün, savaş alanında yenilmemizi istediklerini duyuyoruz. Peki, ne söyleyebilirim? Denemelerine izin verin. Henüz hiçbir şeye başlamadık bile” dedi. 

‘SEBEBİ NATO’

Putin ayrıca, Batı'nın aslında Ukrayna halkı için bir "trajedi" olduğunu söylediği "son Ukraynalıya kadar savaşmaya" istekli göründüğünü söyledi. Rus lider, devam eden işgalden ABD liderliğindeki NATO'yu sorumlu tuttu ve Rusya'nın adil bir uluslararası güvenlik sistemi oluşturma konusundaki tutarlı çabalarının tehlikeye atıldığını vurguladı.

Putin, "Füze savunmasında birlikte çalışma girişimleri reddedildi, NATO genişlemesinin, özellikle eski Sovyet cumhuriyetleri pahasına kabul edilemez olduğuna dair uyarılar göz ardı edildi" dedi.

Rus lider ayrıca, Batı'nın amacı Rusya ile Ukrayna arasında bir çatışmayı kışkırtmaksa, bunu açıkça başardığını itiraf etti. Putin, Moskova'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunu başlatmasıyla stratejik düzeyde Batı'nın zaten kaybettiğini belirtti. (RT)