Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiliz savaş gemisi HMS Defender'ın Rus karasularını ihlal etmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi ve geçen hafta Kırım yakınlarında meydana gelen olayda Londra'nın Amerikan müttefiklerinin parmağı olduğunu iddia etti.

Ancak görünüşe göre NATO'nun 5. Madde toplu savunma anlaşmasına şüpheyle yaklaşan Rus lider, Moskova gemiyi batırmış olsa bile bunun 3. Dünya Savaşı'na yol açmayacağını iddia etti.

‘’KAYBEDECEKLERİNİ BİLİYORLAR’’

Her yıl düzenlediği 'Direct Line' programında konuşan Putin, bir ABD uçağının Girit adasındaki bir havaalanından havalandığını ve HMS Defender Rus sularına girmeden önceki sabah Rusya'ya doğru uçtuğunu açıkladı. Putin, provokasyona rağmeniki NATO üyesinin bir çatışma istemediğini ve dünyanın şu anda bir dünya savaşının eşiğinde olduğunu söylemenin doğru olmadığını söyledi.

Başkan, “O gemiyi batırmış olsak bile, dünyanın Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğinde olacağını hayal etmek yine de zor olurdu. Çünkü bunu yapanlar bu savaştan galip çıkamayacaklarını biliyorlar. Bu çok önemli bir şey" dedi. 
(RT)