Son yıllarda yaşanan Rusya ile Ukrayna arasına çıkacak savaş söylentilerine yönelik olarak bu defada uydu görüntüleri ortaya çıktı. Rusya ile Belarus ordusunun Ukrayna sınırında görüldüğü bildirildi. 

ÇOK SAYIDA ASKER SINIRDA KONUŞLANDIRILDI

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda çok sayıda Rus askeri araçları ve askerlerinin bölgede olduğu gözler önüne serildi.

4 GÜN SONRA TATBİKAT BAŞLAYACAK

NATO tarafından, “Soğuk Savaş’tan beri en büyük askeri hareket” olarak tanımlanan gelişmeye sebep olan tatbikat 10-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Paylaşılan uydu görüntülerinde füze, roketatar ve çok sayıda jetin Belarus-Ukrayna sınırındaki üç farklı lokasyonda görülüyor.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Rusya ve Belarus Maxar Technologies’in fotoğraflarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.Fotoğraflarda Rus askerlerinin ve askeri araçlarının Yelsk, Rechitsa ve Luninets bölgelerinde olduğu ve hepsinin de Ukrayna sınırına 50 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

Fotoğraflarda 15 Su-25, S-400 hava savunma sistemlerinin Luninets’teki üste olduğunu ve SS26 İskender füzelerinin ve çok sayıda roketatarın ise Yelsk yakınında konumlandırıldığı görülüyor.